Op 30 november 2015 heb ik mijn laatste artikel geschreven op dit blog. Een artikel over het doen van een retraite voor een week in analogie van een groep WuDang Taijiquan studenten in Berlijn. Een retraite die voor mijzelf redelijk succesvol was omdat ik in staat bleek meer dan de helft van wat ik van plan was te doen te volbrengen.

Maar dit artikel dat ik nu schrijf is meer geïnspireerd door de diverse Jaarlijkse Terugblik artikelen die in deze tijd verschijnen. Het einde van het jaar nadert en veel bloggers gebruiken deze om terug te blikken naar artikelen die men heeft geschreven en daar wat over te zeggen. Soms staan daar handige tips in over hoe om te gaan met dit soort terugblik artikelen.

Mijn terugblik is heel mager. Dit jaar heb ik geen enkel artikel geschreven. Toch heb ik diverse artikelen in concept klaar staan of moeten nog wat worden bijgeschaafd. Blijkbaar was dit jaar niet het jaar van het bloggen voor mij. Overigens ben ik niet echt een actieve blogger, hoewel ik dit een zeer handig medium vind om informatie over allerlei zaken te verzamelen.

Elk jaar neem ik mij voor om wat meer te gaan bloggen. Al was het maar om ervaring op te doen in het opschrijven van zaken die me interesseren of leuke weetjes die ik zo nu en dan tegenkom. Ook heb ik ooit de illusie gehad om te gaan bloggen als een extra inkomstenbron. Dat wordt lastig wanneer het niet je hoofdactiviteit is. Maar zeg nooit nooit 😉

Nu ik echter in januari met een eigen bedrijf ga starten ben ik van plan om geregeld artikelen te schrijven over zaken die te maken hebben met projectmanagement en informatiebeveiliging. Twee onderwerpen waar ik expertise in heb en waar ik opdrachten in wil gaan scoren. Voor informatiebeveiliging ga ik me zelfs specialiseren in Cloud Security, een onderdeel dat vaak nog sterk onderbelicht is. Zeer ten onrechte wanneer je de recente hacks als die bij Yahoo bekijkt.

Waar ik deze artikelen ga schijven is nog niet bekend. het kan zijn dat ze op mijn Tao blog gaan verschijnen maar realistischer is dat ik ze in een apart blog op mijn toekomstige bedrijfssite ga plaatsen.

Nu is het jaar 2016 bijna ten einde. Een jaar met veel persoonlijk verlies en verdriet. Het is echter ook het jaar dat ik voor mijzelf de knop om heb gedraaid en heb besloten een eigen bedrijf te starten en een praktijk te beginnen voor massage therapie en een school voor lessen in Tai Chi, QiGong en meditatie. De energie begint weer te stromen en ik heb er zin om van 2017 weer een heel positief jaar te maken.

De uitdaging is daar en nu volle kracht vooruit.

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van 2017. Maak er wat moois van.

 

2017-blog

 

 

Advertenties