Mijn naam is Nico Veenkamp. Geboren in Gelderland, Opgegroeid in Drenthe en Zuid-Holland en nu weer terug in mijn geboorte provincie.

In al die jaren heb ik veel meegemaakt en geleerd in het leven. Ik ben er achter gekomen dat je op weinig zaken invloed uit kunt oefenen. Het beste is, zoals de Dao de Jing zegt, meebuigen op de wind als een riet. Vandaar ook de titel van dit weblog.

Ik hoop met de dingen die ik zoal tegenkom, mezelf en mijn lezers op gedachten te brengen en soms te verrassen. Belangrijkste is altijd om door te blijven gaan met ademhalen.

Ik probeer het pad te volgen van de Dao. Dit is het pad van spontaniteit, van het begrip Wu Wei, oftewel beweeg met de wind mee of volg de stroming van het water. Ga er niet tegenin. De basis van dit principe vind je terug in een eeuwen oud geschrift: de Dao de Jing. Dit boek wordt geacht te zijn geschreven door Lao Tze. Het is in veel talen vertaald. Op internet zijn vele vertalingen te vinden.

Veel plezier met het lezen van de artikelen en het volgen van mijn wederwaardigheden. Bedankt dat je de tijd hebt genomen mijn weblog te bezoeken. Ik zou het leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat bij de, voor jou, interessante artikelen.

Met vriendelijke groet,

Nico Veenkamp

Advertenties