Soms denk je dat bepaalde producten niet meer voor innovatie in aanmerking komen omdat ze al ver uitontwikkeld zijn. Zoals bijvoorbeeld de ijslepel. Iets dat al ruim honderd jaar bestaat en steeds verder is ontwikkeld tot het product dat we nu kennen. Beter kan niet.

Of toch wel? Er is in 2013 een kickstarter project gestart dat zich richt op de productie van de perfecte ijslepel. Een lepel zonder bewegende delen, zonder dat je je pols bijna breekt bij het uitscheppen van het ijs en dat je makkelijk bij de laatste restjes op de bodem kunt.

Belle-V_top_side

Copyright 2013: Belle-V Kitchen

Het project is inmiddels succesvol afgerond en ruim 7 keer overtekend ten opzichte van het doelbedrag. Het product is inmiddels volop in productie en onder andere verkrijgbaar op Amazon in Amerika. Er is zowel een rechtshandige als een linkshandige versie beschikbaar.

Het grootste nadeel? Je kunt hem niet in Nederland kopen en hij wordt niet vanuit Amerika naar Nederland verzonden, wanneer je hem daar bij Amazon koopt.

Meer info plus een prachtig filmpje van de bell-V vind je hier

http://www.kickstarter.com/projects/belle-v/belle-v-ice-cream-scoop

 

NB: Het concept voor dit aertikel schreef ik al tijdens het lopen van de kickstarter campagne. Het is alleen nooit gepubliceerd op dit forum. Na wat lichte aanpassingen nu wel gepubliceerd. Het is ten slotte prachtig weer en ik snak naar een lekker ijsje.